Tijdelijk een fulltime baan nodig?

In een kapitalistische samenleving is het haast onmogelijk om vanaf je achttiende tot aan de pensioenleeftijd dezelfde baan te behouden. Goed, sommige mensen werken zich binnen een bedrijf omhoog en werken toch meerdere tientallen jaren voor hetzelfde bedrijf. Voor het overgrote deel van de bevolking is dat helaas maar een sprookje. Misschien was het voor jou zelf tijd voor een nieuwe uitdaging, of hebben de bezuinigingen bij jouw werkgever ervoor gezorgd dat je zonder baan zit. Hoe dan ook, het is heel normaal, en niet beschamend, om ooit tijdelijk zonder werk te zitten. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om het hoofd boven water te houden terwijl je een geschikte werkgever vindt.

Ongeschoold fulltime werk

Het is niet heel prominent werk, maar uiteindelijk zijn dat toch de baantjes waar je het makkelijkst tijdelijk terecht kunt. Deze baantjes vereisen geen of zeer weinig scholing alvorens je aan de slag kunt. Je zult waarschijnlijk wat inleveren op jouw salaris, maar het is zeker voldoende om van te kunnen leven. Het beste kun jij jezelf direct inschrijven bij vacaturesites zoals Binck, en de eerste de beste fulltime baan accepteren. Via Binck kun je bijvoorbeeld vrij snel aan de slag voor allerlei klusjes. Zo staat er eigenlijk bijna altijd een vacature verkeersregelaar open. Ook hierbij is weinig scholing nodig. In maximaal vier dagen word je klaargestoomd om het verkeer in goede banen te leiden. Zoals ik al zei is het waarschijnlijk minder prestigieus dan jouw vorige baan. Gelukkig kun je op deze manier wel eerlijk brood verdienen totdat je iets vindt dat meer geschikt is.

Minder saai dan je denkt

Je denkt al gauw dat je de hele dag eigenlijk voor niets staat te werken, maar dat is natuurlijk niet waar. Uiteraard ben jij op locaties aan het werk waar je van belang bent. Denk aan evenementen, langdurige wegwerkzaamheden of renovaties van bijvoorbeeld tunnels. Hierbij is het natuurlijk van belang dat het verkeer in goede banen wordt geleid. De normale verkeerssignalering volstaat namelijk niet meer in deze situaties. Door de grote verschillen in oorzaken van verkeersstremming is het ook een vrij gevarieerd baantje. Zo sta je dus de ene dag met jouw collega’s bij wegwerkzaamheden, en sta je de andere keer dus bij een groot feest. In dat laatste geval kom je waarschijnlijk ook wel wat goedgemutste mensen tegen en kan het nog gezellig worden. Uiteraard zijn goede sociale vaardigheden van belang, want niet iedereen reageert even vriendelijk wanneer hun keuzes gelimiteerd worden. Ook hier wordt aandacht aan besteed tijdens de vierdaagse cursus.