Werkkleding is overal anders

Voor verschillende banen gelden ook verschillende regels. Van zowel de manier waarop je met elkaar communiceert tot de kleding. Alles staat officieel of onofficieel vast en iedereen weet precies wat er verwacht wordt. Zelfs mensen die net bij een bedrijf komen werken weten wat voor kleding zij aan kunnen op het werk. Er zijn een hoop soorten kledingsoorten die gewenst kunnen zijn op het werk. In deze blog hebben we het over de verschillende soorten werkkleding die er zijn. Het zijn er een hoop dus we zullen ze niet allemaal bespreken, maar de meest voorkomende en uiteenlopende soorten komen aan bod.

Werken in de bouw

Voor mensen die werkzaam zijn in de bouw en industrie zijn er vaak strenge kledingvoorschriften. Dit heeft niet te maken met een bedrijfsidee maar met de veiligheid. In deze sector ben je namelijk bezig met machines en materialen die grote schade kunnen aanrichten bij mensen. Om de kans dat je iets overkomt te minimaliseren wordt het aangeraden of beter gezegd verplicht om bepaalde type kleding te dragen als je dit werk doet. Het gaat vooral om werkschoenen met een stalen neus die de tenen beschermt voor als er eventueel iets valt. Ook zien we bij mensen die buiten in de bouw werken dat zij kniebeschermers en helmen dragen om zicht te beschermen.

In een winkel

In veel winkels draagt het personeel een of meer kledingitems die opvallen. Het doel hiervan is vooral dat je als klant kunt herkennen wie er in de winkel werkzaam is. Zo weet men bij  wie vragen gesteld kunnen worden. Ook is het voor medewerkers zelf handig (vooral bij grote winkels) met het zelfde doel. In veel kledingwinkels zie je juist geen opvallende uniforms. Daar draagt men hun eigen kleding, maar wel met een naambordje of iedereen draagt dezelfde kleur. Ook op deze manier is het goed te zien wie er in de winkel werkt.

Op kantoor

Ook kantoorwerk komt veel voor en daarbij zijn ook verschillende kledingvoorschriften van toepassing. Een bedrijf dat informeel met elkaar omgaat en gemakkelijk met iedereen communiceert zal niet snel een overdreven nette dresscode hebben. De bankensector is echter een goed voorbeeld van kantoren waarbij de mensen wel in pakken rondlopen. Hier is de sfeer net iets formeler en het dragen van pakken is dan voor zowel mannen als vrouwen aan te raden. Vrouwen kiezen er ook vaak voor om een nette jurk met een blazer of een mantelpakje te dragen. Het gaat er hierbij in ieder geval om dat men netjes en professioneel overkomt.