Hoe houd jij je bedrijf schoon?

Heb jij een onderneming in goederen en ontstaat er veel afval? Wellicht vraag je jezelf dan weleens af wat je er mee aan moet. De prullenbak moet te vaak geleegd worden en de lunchrommel ligt soms overal. De oplossing voor je probleem is dan het schoonhouden van je magazijn en pand. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn veel dingen die je kunt doen om je onderneming in zijn geheel netjes en schoon te houden. Samen met je werknemers en misschien wat externe partijen zal je zien dat alles letterlijk en figuurlijk weer snel op orde zal zijn.

Begin bij magazijnrommel

Heb je een magazijn waar van alles wordt opgeslagen, klaargemaakt en verstuurd? Het is niet heel gek dat je dan allerlei soorten verpakkingsmateriaal en dergelijke hebt liggen. Om dat makkelijk te kunnen deponeren (zonder tientallen keren naar de afvalcontainer te gaan) kun je een afvalbak huren. Zo een afvalbak kun je online vinden en huren voor bij de onderneming. Je kunt dan aangeven om wat voor soort afval het gaat (je bent dus meteen afval aan het scheiden) en geeft aan hoe groot de container moet zijn. Zo kun je voortaan alles gewoon in de daarvoor bedoelde afvalbak gooien.

Troep na de lunch?

Zit iedereen bij jouw kantoorpand ook altijd gezellig samen te eten? Zorg er voor dat alles na afloop van de lunch weer netjes wordt achtergelaten. Dit kun je doen dor een aantal extra prullenbakken neer te zetten. Zo voorkom je dat men uit luiheid dingen niet weggooit  en maak je het gemakkelijk. Ook is het niet verkeerd om iedereen te laten helpen bij het schoonhouden van het bedrijf. Als het goed is vindt niemand het fijn om in een rommelige omgeving te werken. Maak een rooster en zorg er zo voor dat een ieder zijn steentje bijdraagt.

Externen inhuren

Als het om een wat grotere onderneming gaat is het niet zo makkelijk om het personeel te laten helpen en dit te controleren. Je wilt natuurlijk wel dat alles zo eerlijk mogelijk gaat. Om die reden is het voor grotere bedrijven een goede keuze om een schoonmaakbedrijf in te huren. Deze kunnen dan buiten de openingsuren aan de slag gaan om het pand schoon te maken en te houden. Het kost wel wat om je bedrijf schoon te houden, maar dan heb je ook wat. Hoe pak jij het vanaf nu aan? Huur je een afvalbak en een schoonmaakbedrijf of laat je het personeel zelf aan de slag gaan?