Een baan vinden met een academische specialisatie

Er zijn talloze uitzendbureaus en platforms voor vacatures zoals websites en lokale prikborden. Toch zijn deze bureaus en initiatieven vaak niet zo geschikt voor mensen met een hele specifieke skillset. Het kan bijvoorbeeld makkelijker zijn om een manager voor een klein bedrijf te vinden dan een Clinical Research Manager voor een laboratorium. Sommige functies vereisen zulke specifieke vaardigheden en kwaliteiten dat een normaal recruitment process niet toereikend is om de juiste kandidaat te vinden. Of, bekeken vanuit de andere partij, als je een expert bent in een niche branche kan het net zo moeilijk zijn om een passende baan te vinden. Voor zulke functies en werknemers werken platforms als vacaturesites minder goed, omdat de kans dat een geschikte kandidaat of een geschikte functie naar voren komt heel klein is. Maar hoe vinden die spreekwoordelijke potjes nou hun deksel?

Stages en recruitment tijdens de studie.

Vaak is de pool van kandidaten voor een hele specifieke functie vaak erg klein. Er wordt dan bijvoorbeeld een Masteropleiding van de universiteit of hogeschool gevraagd, of extensieve kennis van een bepaald onderwerp. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de recruitment vooral via instituten gaat die zulke vereiste opleidingen aanbieden. Een stage is vaak onderdeel van zulke opleidingen, en hier wordt vaak ook al de basis gelegd voor de komende carrière. Het is niet raar als je na het afronden van de opleiding direct door kunt gaan bij het bedrijf of de instantie waar je stage hebt gelopen. Niet iedereen vindt uiteindelijk direct een plek, en voor die mensen is een andere vorm van recruitment nodig.

Recruitment op maat

Of je nou een vast contract bij jouw stageplek bent misgelopen, of om een andere reden een nieuwe baan in zo’n gespecialiseerd vak zoekt, dan is het vaak een moeilijke zoektocht. Aangezien het wereldje klein is worden veel van die functies vervuld op aanraden van een bekende. Helaas kun je er niet altijd vanuit gaan dat iemand zich vanzelf wel meldt voor de functie, of totdat een bedrijf jou een contract aanbiedt. Je kunt zelf proactief handelen door een recruitment bureau in te schakelen. QTC Recruitment is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het vinden van een passende functie voor iedereen met expertise in bijvoorbeeld Life Sciences. Je kunt op die manier vertrouwen op het netwerk van een bureau als QTC Recruitment wanneer jouw eigen netwerk tekort schiet. Met tientallen jaren aan ervaring kan het bureau uitstekend inschatten waar jouw vaardigheden en kennis het beste naar voren komt.