Een auto-ongeluk zonder zorgen

De titel van dit artikel is natuurlijk enigszins ironisch want een auto-ongeluk is natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt overkomen. Desondanks is het helaas toch een realiteit dat er nog altijd veel auto-ongelukken gebeuren in het land. Als het je overkomt hoop je er natuurlijk zonder letselschade en levend vandaan te komen. Gelukkig zijn tegenwoordig de auto’s steeds veiliger en zijn er dan ook steeds minder ongelukken met dodelijke afloop. Desondanks zal een ongeluk altijd veel met zich meebrengen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste stappen om te nemen mocht je in een auto-ongeluk terecht komen.

Iedereen veilig

De eerste stappen na een auto-ongeluk zijn natuurlijk het inschakelen van de politie en ambulance. Daarnaast wil je zorgen dat je zelf en andere inzittenden van veilig zijn. Je zult bij de politie moeten getuigen van wat er gebeurd is. Daarnaast zul je verzekering informatie zullen moeten uitwisselen. Als er twee bestuurders betrokken zijn bij het ongeluk dan is er de kans dat er schuld is en het tot een rechtszaak komt dit is natuurlijk niet wat je wilt.

Letsel

Wanneer er letsel is opgelopen tijdens het ongeluk dan is het herstel natuurlijk van het eerste belang. Neem je tijd om te herstellen en ga niet te snel weer aan het werk. Veelvoorkomend letsel door een auto-ongeluk is een whiplash. Daarom willen we hier wat dieper op ingaan. Een whiplash ontstaat wanneer een grote klap ervoor zorgt dat je hoofd in een ruk naar achter of voren wordt gegooid. Een whiplash zal voor langere tijd klachten opleveren. Veelvoorkomende whiplashklachten zijn pijn in de nek, concentratieproblemen en trillende handen. Dit kan het natuurlijk lastig maken om te gaan werken en andere dagelijkse taken uit te voeren.

Kosten

Wanneer je een whiplash hebt zul je daardoor veel financiële schade oplopen als je niet meer naar werk kan bijvoorbeeld door de klachten. Helaas willen verzekeraars nog weleens niet uitbetalen voor whiplashklachten omdat deze op een scan niet direct aantoonbaar zijn. Dit is natuurlijk oneerlijk en daarom is het een goed idee om een advocaat in de armen te nemen en er op deze manier voor te zorgen dat er toch verzekeringsgeld wordt uitbetaald. Het herstellen van een ongeluk is namelijk al intensief genoeg en daar hoeven niet ook nog financiële zorgen bij te komen. Op deze manier kun je hopelijk snel weer verder gaan met je leven en volledig van dit nare ongeval herstellen.