De herfst is zo erg nog niet

Waarom de herfst nog niet zo erg is

Regen, regen en nog eens regen. De herfst is pas enkele weken een feit en het is meteen al weer goed raak. De lange zwoele zomeravonden op het terras met je favoriete glas wijn lijken al weer een eeuwigheid geleden. Veel mensen verlangen daar nu al weer naar terug. In hun hoofd zijn ze al weer in de zomer van 2020. Zonde, al zeg ik het zelf! Ook de herfst heeft zijn charme. In deze blog zal ik je overtuigen dat ook de herfst een leuk seizoen is.

Appels en taarten
De tijd van het zomerfruit en ijsjes is misschien voorbij, maar in ruil daarvoor hebben we een veel gezondere Hollandse snack, namelijk: appeltjes! Wist je dat appeltjes nu op zijn aller-lekkerst zijn? Natuurlijk kan je er voor kiezen in de supermarkt of bij de groenteboer nieuwe oogst te scoren. Maar waarom niet op pad gaan en appels zelf plukken bij de appelboerderij? Meteen een leuk dagje uit met de kids. En natuurlijk is een appel uit het vuistje al heel erg lekker, maar sloof je eens lekker uit, en verras je gasten met een verse appeltaart. Zo ruikt het huis ook nog eens fantastisch.

Lekker warm
Mijn favoriete aspect aan de herfst is dat ik mijn collectie truien weer mag opzoeken. In de herfst mag je je schaamteloos inpakken met de warmste kleding die je kan vinden. Toch nog te koud? Dan is dat een excuus om eens te gaan shoppen. En als het regent, dan doe je dat gewoon lekker online! Mijn succesformule voor truien is overigens: truien heren kopen. Het enige wat boven een oversized trui gaat is een dekentje, maar daar kan je op werk toch lastiger mee aankomen.

Halloween
In Nederland heeft Sint Maarten misschien meer naam. Maar doe eens een keertje met de Amerikanen mee: vier Halloween op 31 oktober! Dat is heus niet alleen voor kinderen. Een feestje met een Halloween thema is keer op keer een succes voor een leuke avond met te gekke kostuums. Of kies er voor je huis in stijl te decoreren, organiseer aan avondje pompoen snijden bij jou thuis!

Binnen én buiten
Herfst is een seizoen dat je binnen én buiten moet ervaren. Mijn allergrootste tip is: ga naar het bos. De geur van een (nat) bos is een medicijn voor je geest. Ga daar op zoek naar het mooiste blad, spring in een stapel met gevallen bladeren en geniet van alle kleuren om je heen. Ook bij guur weer zal het bos je beschutting geven. En bij thuiskomst, stap je onder een heerlijk warme douche, om vervolgens de hele avond gezellig op de bank gefrommeld te zitten met een kop thee (en je zelf gebakken appeltaart). Daar kan geen strand of sauna tegenop!