Reizen in jouw eigen camper bus

Reizen met je eigen busje, zoals de ford transit occasion of de ford custom occasion is natuurlijk super gaaf. Maar wanneer je eenmaal in bezit bent van zo'n busje. Wil je natuurlijk ook mooie routes weten. Wij zetten een aantal routes voor je onder elkaar.

5x de mooiste korte camperroutes van Europa

Een camperroute hoeft niet lang te zijn om veel van het land te zien! Tijdens de korte camperroutes uit dit artikel kom je dan ook langs een aantal van de mooiste locaties die landen als Spanje en Noorwegen te bieden hebben. Zo kom je onder andere alles te weten over Dalí of bewonder je de mooiste bergpanorama’s. Deze korte routes met de camper behoren tot de mooiste van Europa!  

Grossglockner Hochalpenstrasse – Oostenrijk (47,8 kilometer)

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een korte Oostenrijkse camperroute die je door het mooiste stukje van de Alpen voert. Dit is de perfecte camperreis voor bergliefhebbers! Waar je ook rijdt, de hoge (besneeuwde) bergtoppen en prachtige dalen komen je tegemoet. De route leent zijn naam aan de Grossglockner berg, want met zijn 3.798 meter is dit de hoogste berg van het land. In 47,8 kilometer reis je met de camper van Bruck naar Heiligenblut. Let wel op: in deze camperroute zitten veel haarspeldbochten! De route is daarom aan te raden voor ervaren camperaars. Echter maken deze bochten de camperroute juist ook leuk, want ze zijn genummerd. Je kunt dus aftellen tot je bij nummer 36, de laatste haarspeldbocht, bent!

Om de route te betreden koop je een kaartje aan het begin van de route. Onderweg heb je volop tijd en ruimte om te stoppen. Je komt verschillende locaties tegen waar je op je gemak kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht onder het genot van een kop koffie of thee! Vanaf de camperroute kun je ook verschillende wandelroutes lopen in de omgeving. Of stop onderweg bij één van de verschillende musea en winkeltjes.

 

De route van Dalí – Spanje (100 kilometer)

Spanje en surrealisme: dan denk je aan de kunstenaar Salvador Dalí! Tijdens een korte camperroute van zo’n 100 kilometer kom je langs drie locaties die met Dalí te maken hebben: Figueres, Portlligat en het kasteel van Púbol. In de eerste locatie, Figueres, werd Dalí geboren. Het is ook de locatie waar hij zijn eerste expositie had. Je vindt er vandaag de dag een museum dat gewijd is aan Dalí.

Portlligat is de locatie waar de befaamde schilder woonde met zijn vrouw Gala. Hij leefde hier van 1948 tot 1982. Je kunt het huis waar ze woonden bezoeken. Een groot deel van de meubels staat hier nog zoals Dalí het zelf ook had staan. Als derde en laatste locatie is het kasteel van Púbol. Dit was een cadeau van Dalí aan zijn vrouw. Je kunt vandaag de dag een bezoek brengen aan het kasteel, dat Dalí volledig gerestaureerd had voor Gala.

Trollstigen – Noorwegen (106 kilometer)

De Trollstigen is een prachtige panoramische camperroute in Noorwegen. In het hoogseizoen is de weg over het algemeen geopend, maar reis je daarbuiten, dan is het aan te raden om na te kijken of de weg wel begaanbaar is. Tijdens deze korte camperroute van 106 kilometer ontdek je prachtige watervallen en fjorden, waaronder de Geirangerfjord. Dit is één van de bekendste fjorden van Noorwegen, die ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronkt. In de zomermaanden bewonder je tijdens de camperroute het immens blauwe water van de fjorden met de omliggende bergen. De bergen op de route hebben ook allemaal prachtige namen, zoals de Bisschop en de Koningin. Langs de route kun je regelmatig stoppen voor een prachtig uitzicht. Het is dus zeker aan te raden om hier even te genieten van de bergen om je heen

Rondom het Gardameer – Italië (187 kilometer)

Je kunt rondom het Italiaanse Gardameer perfect een korte camperroute rijden. Op verschillende locaties langs het meer ligt een camperplaats, dus je kiest gemakkelijk een mooie overnachtingsplek aan het water uit. In het Gardameer kun je natuurlijk een frisse duik nemen en een fijne dag zonnen op het strand, maar de omgeving leent zich ook perfect om te wandelen en te fietsen. Onderweg kom je langs verschillende dorpjes en je bewondert de mooiste groene bossen en heuvels langs het meer!

Eén van de bezienswaardigheden langs het meer is het Museo dell’olio, of terwijl het Olijfoliemuseum. Hier leer je alles over het maakproces en kun je ook de lekkerste olijfoliën proeven. Wil je alles over wijn leren, dan kan dat bij het Museo del Vino. Ook hier valt volop te leren over de drank en het productieproces. Daarnaast vind je het attractiepark Gardaland langs het meer, leuk voor jong en oud! Er zijn verschillende achtbanen en je bewondert er tal van bijzondere vissen in het aquarium.

 

Route des Grand Crus – Frankrijk (60 kilometer)

Tijdens deze korte wijnroute reis je in 60 kilometer met de camper van Marsannay naar Santernay. Onderweg trekken de prachtige wijngaarden en mooie landschappen aan je voorbij. Je komt ook langs 37 dorpen die bekend staan om hun wijnen. Er valt dus genoeg te zien en te proeven!

Gevrey-Chambertin behoort tot één van de hoogtepunten langs de route. Dit dorp staat wereldwijd bekend om zijn wijnen. Er worden veel grand crus geproduceerd (9) en nog meer premiers crus (26). Daarnaast is het domein van Clos de Vougeot een pareltje om te bezoeken tijdens de route. Het wijnhuis pronkt namelijk midden tussen de wijngaarden op een weiland. Sinds de twaalfde eeuw is hier bijna niets veranderd, ook de wijnpersen en wijnkelder niet. Daarnaast mag je Beaune niet overslaan. Hier produceert het Hôtel-Dieu de lekkerste wijnen. Maar het hotel is niet alleen vanwege zijn wijnen een bezoekje waard: ook het dak van het gebouw is indrukwekkend vanwege de vele gekleurde tegeltjes!