Ontdek de Waddeneilanden

Wat weet jij eigenlijk van de Waddeneilanden? Misschien ben je ooit wel eens op Texel geweest, maar voor velen blijft het daarbij. De andere Waddeneilanden worden eigenlijk nog niet vaak genoeg bezocht, terwijl je hier helemaal tot rust kunt komen. De afgelopen tijd zijn steeds meer mensen er in Nederland op uitgetrokken en hebben we vaak toerist in eigen land gespeeld. Een uitstapje naar het gezellige Maastricht of het bruisende Amsterdam kunnen veel mensen al van hun bucketlist afstrepen. Om die lijst weer mooi aan te vullen kun je de volgende keer eens naar de Waddeneilanden gaan. In dit blog genoeg informatie om je te overtuigen van een heerlijke ontspannen eilandtrip.

 

Texel

Het meest bekende Waddeneiland en dan ook gelijk de grootste, is Texel. Vanaf Den Helder neem je de overtocht naar het eiland en sta je al binnen twintig minuten op je bestemming. Texel staat bekend om de lange zandstranden, de unieke natuurgebieden en natuurlijk de herkenbare vuurtoren in het noorden die je kunt beklimmen. Het biedt je een uniek uitzicht over Texel, zelfs tot aan het buureiland Vlieland. De vuurtoren kent een fascinerende geschiedenis die je kunt missen. Ook Ecomare is een bekende attractie van het eiland. Hier kom je van alles te weten over de Waddenzee, de Noordzee en de geschiedenis van Texel. In Ecomare worden daarnaast zeehonden verzorgd die daar gewond of verzwakt zijn binnengebracht. Op Texel vind je verschillende soorten accommodaties, van hotels tot kampeerterreinen. Ook kun je een groepsaccommodatie Texel boeken voor als je met een groot gezelschap bent, weer eens wat anders dan een groepsaccommodatie Zeeland.

 

Vlieland

Vlieland, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Het ligt het verst van het vasteland en er is maar één dorp op het eiland: Oost-Vlieland. Hier vind je de haven, restaurants, hotels en de meeste bezienswaardigheden van het eiland. Buiten het dorp vind je een uitgestrekt duinlandschap en lange stranden. Ook Vlieland heeft een herkenbare vuurtoren, bovenop de Vuurboetsduin. Op Vlieland zijn geen auto’s te vinden, laat je hier dus verrassen door ultieme rust.

 

Terschelling

Het derde Waddeneiland is Terschelling. Het eiland staat bekend om zijn cranberry’s en grote variëteit aan landschappen. Van brede stranden en duinen tot landbouwvelden en weiden, je vind het allemaal op Terschelling. De oudste vuurtoren van Nederland stamt uit 1594 en vind je op dit eiland. Je kunt hem niet bezoeken omdat hij nog steeds in gebruik is, maar indrukwekkend is hij zeker. Op Terschelling kun je goed wadlopen wanneer het water zich terugtrekt, een unieke manier om de Wadden te ontdekken.

 

Ameland en Schiermonnikoog

De laatste twee Waddeneilanden zijn dan misschien minder bekend, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Maak tractorritjes over het strand op Ameland, neem een boottocht naar de zeehondenkolonie op een nabijgelegen zandband, ga makreel vissen en bekijk de typerende Commandeurshuizen. Of geniet van de flora en fauna op het kleine eiland Schiermonnikoog.