Kalkhoff elektrische fietsen: veilig, mooi en modern

Kalkhoff elektrische fietsen zijn niet alleen oerdegelijk, betrouwbaar, solide en duurzaam, ook aan het design is de nodige aandacht besteed. Duitse kwaliteit is bijna vanzelfsprekend bij dit topmerk, maar naast 'made in Germany' zijn ze ook van een Italiaanse schoonheid. Alles bij elkaar genoeg om te behoren tot de Europese top waar het gaat om fietsen en dus ook om elektrische fietsen. De verschillende Kalkhoff modellen komen vaak als beste uit testen en dat is niet voor niks. Kalkhoff levert al meer dan 100 jaar high-end fietsen in alle soorten en maten. Het zijn vaak sportieve modellen met goede onderdelen. Geen goedkope fietsen, maar je krijgt waar voor je geld. Gestart als familiebedrijfje in het stadje Cloppenburg is het nu een moderne fabriek voor elektrische fietsen, nog steeds in Cloppenburg.

Veilig en modern

Een voorbeeld van de Kalkhoff kwaliteit is het feit dat ze een eigen testcentrum hebben waar alle onderdelen die gebruikt worden, worden getest. In een hal met 30 machines worden voortdurend frames, wielen, remmen en andere onderdelen getest, tot wel 2000 onderdelen per jaar. Kalkhoff is wel een oud bedrijf, maar het is zeker niet ouderwets. Dat mag wel blijken uit het feit dat veel modellen ook verkrijgbaar zijn met de Gates aandrijfriem, een noviteit die steeds meer doorbreekt op de fietsmarkt. Geen ketting met derailleur meer, maar een riem met versnellingsnaaf. Onderhoudsvrij, stil, ijzersterk en geen vieze ketting die je kleren smerig maken.

Motoren en accu’s

De nieuwste modellen van Kalkhoff zijn uitgerust met een Bosch motor. Bij de diverse modellen is de accu mooi weggewerkt in het frame. De voordelen van een accu in het frame zijn groot: een goede verdeling van het gewicht, betere bescherming voor de accu, minder makkelijk te stelen, minder opvallend en stabieler dan de accu achterop. Zo’n middenmotor heeft nog andere voordelen: het is door zijn stabiliteit veel veiliger, vooral in de herfst en winter. Ook is de kans op storingen kleiner, omdat accu, motor en display dichter bij elkaar zitten. De trapondersteuning is onafhankelijk van de wielen en dat maakt het voor de reguliere fietsenmaker makkelijker om de fiets te repareren.

De Kalkhoff elektrische fietsen

De Kalkhoff serie van elektrische fietsen bestaat uit de modellen Entice, Endeavour, Image en Agattu. De Agattu is vooral een instapmodel voor woon-werkverkeer. De Endeavour is de krachtpatser onder de Kalkhoffs. De Image modellen zijn vooral goede stadsfietsen: comfortabel, wendbaar en onderhoudsvrij. De Endeavour en de Entice series zijn meer voor de sportieve fietsers: veel versnellingen, een sportieve zit, schijfremmen en een krachtige middenmotor.